בנובמבר 2006 אושרה על ידי ממשלת ישראל תוכנית להרחבת כישורית והקמתה של קהילה דומה עבור אנשים עם צרכים מיוחדים מהמגזר הערבי.
התפיסה הטיפולית של הקהילה, שתיקרא "אל-פנארה" (המגדלור), תהיה דומה לזו של כישורית, כאשר האווירה ומנהגי החיים יעוצבו על ידי החברים והצוות שיהיו כולם ערבים. הצוות כולו יהיה דובר ערבית והקהילה תנוהל על ידי איש מקצוע ערבי ישראלי. מסגרת החיים הקרובה של שתי קהילות תאפשר שיתוף פעולה במגוון תחומי התעסוקה ופעילויות הפנאי.
שילוב אל-פנארה ביישוב השיזורי כישורית-כישור, יהווה דוגמה למענה ייחודי לאחת הבעיות הקשות של הציונות בכלל, וההתיישבות בגליל בפרט. זאת היא הבעיה של ההיבדלות וההפרדה בין קהילות של בני לאומים שונים. הישוב השיזורי שואף ליצור מסגרת שתאפשר לתת מקום של כבוד וקבלה של השונה והמיוחד שבכל תרבות, יחד עם הכרת האחר, שוויוניות, ושתוף פעולה. המרקם הרב-לאומי הצומח בגליל נתקל בקשיים רבים. כישור שואף מתחילת דרכו להשתלב באזור, לקבל שירותים ולתת שירותים, ליצור שיתופי פעולה בוני אמון בין אוכלוסיות שונות ולתרום לאורח חיים בריא טבעי ושוויוני שצריך להתהוות בגליל.
ביום 11.8.2009 הונחה אבן הפינה ל“אל-פנארה”, בנוכחות נשיא המדינה דאז שמעון פרס וראש המועצה רון שני.
מחלקת התקשורת של כישורית סיקרה את האירוע:
ראיון עם נשיא המדינה דאז שמעון פרס:
כתבה שהתפרסמה בעיתון "הארץ" אודות הקמת אל-פנארה (11.1.2009): לחצו כאן.
התשתית לפרוייקט אל-פנארה כבר הונחה ובניית המבנה הראשון - בית ספר תיכון לבני נוער יהודים וערבים עם צרכים מיוחדים בתחום הנפש - הושלמה. כעת אנו פועלים לגיוס כספים נוספים, על מנת שנוכל להמשיך בבניית אל-פנארה.