כרם

בשלהי קיץ 2007 נטענו על אדמות קיבוץ כישור כרמי גפנים, במטרה לייצר יינות בוטיק שיימכרו בשוק החופשי. כעבור 3 שנים –  בקיץ 2010, בצרנו לראשונה וחנכנו את היקב.
בשנה הראשונה ייצרנו 9,000 בקבוקי יין, ואנו צופים כי כשהגפנים תגענה לבגרות, נגיע לייצור של 100,000 בקבוקי יין בשנה.

הכרם ממוקם בגובה 500 מ' מעל פני הים, כאשר האקלים הייחודי בסביבתנו המאופיין בהפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום ללילה, בשילוב הקרקע הסלעית באזורינו (טרה רוסה) מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הפרי ומעניקים ליין שלנו את צבעו, ריחו וטעמו המיוחד. 


הכרם מטופל בשיטת חקלאות מתונה וגמישה, שאיננה מתבצעת על פי כללים אחידים מוכתבים מראש או חוקים נוקשים הנתונים תחת גופי בקרה ופיקוח, כך שאיכות ובריאות הענבים והיין מושגים תוך שמירה על בריאות הקרקע והסביבה. הריסוס כנגד מזיקים מבוקר ונעשה בצמצום וכמו כן אנו משתמשים בקומפוסט מייצור עצמי. 

כיום נטועים כ-100 דונמים של כרמים, המטופלים ומטופחים על ידי חברי כישורית, בליווי והדרכה של צוות יועצים מומחים והעובדים בכפר.  5 חברים עובדים באופן קבוע בענף, וחברים רבים נוספים מתגייסים לעבודה בעתות שתילה, בציר וביקבוק. החברים חשים סיפוק רב הן מתהליך הייצור והן מהיכולת לראות הלכה למעשה מוצר מוגמר, שהוא פרי עמלם, נמכר בשוק החופשי.

כיום, גדלים ביקב 11 זני ענבים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פטי ורדו, מרלו, סירה, גרנאש, מורבדר, סוביניון בלאן, ויונייה, ריזלינג ושרדונה. הפרשי הטמפרטורות הגבוהים בין יום ללילה, המאפיינים את האזור ומבנה הקרקע הסלעית, מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הענבים ומעניקים ליינות שלנו את האופי הייחודי שלהם.

יין כישור נמכר ביותר מ-70 חנויות יין ומסעדות יוקרה בישראל.

עוד מקומות עבודה בכישורית

דילוג לתוכן