מטבח וחדר אוכל

המטבח של כישורית, שאחראי על הארוחות בכפר ביום-יום ובאירועים מיוחדים, בנוי ופועל בהתאם לסגנון הקיבוצי. הארוחות מתנהלות בחדר אוכל משותף לחברים, צוות ומתנדבים, שאוכלים יחד בשעות קבועות, שלוש ארוחות ביום. חברים שאינם רוצים לאכול בחדר האוכל, יכולים לאכול חלק או את כל הארוחות- בדירתם, שבה נמצא מטבחון אישי.

התפריט עונה על מגוון הצרכים הרפואיים והטעמים האישיים, ומורכב בין היתר מהיבול האורגני הגדל בשדות כישורית, מתוצרת ענפי המקש ומאפיית הכפר. התפריט כולל גם אפשרות לאוכל צמחוני, דל-קלורי ונטול סוכר. המטבח נמנע משימוש במזון מעובד, אבקות מרק וצבעי מאכל. החברים מקבלים ייעוץ דיאטטי ובמקום נערך חוג לשומרי משקל.

המטבח וחדר האוכל הם אחד מענפי התעסוקה של החברים, העובדים במשמרות בהתאם לזמני הארוחות, ועוסקים במגוון תפקידים ומשימות, כל אחד בהתאם ליכולותיו ומגבלותיו: עריכת השולחן, סידור מפות ופרחים על השולחנות (על כל שולחן מונח יום יום אגרטל עם פרחים טריים), הגשה לשולחנות, ניקיון והדחת כלים, ועזרה לשף בהכנת האוכל. בנוסף, מועסקים במטבח עובדים שכירים.

עוד מקומות עבודה בכישורית

דילוג לתוכן